Пријавување за панел истражувања на М-проспект
Добре дојдовте. Повремено правиме истражувања на испитаници кои сами се пријавиле. За такви истражувања составуваме листа на испитаници од целокупниот број пријавени луѓе во нашата евиденција. Ваквите истражувања најчесто се повторуваат низ текот на времето а наша цел е да ги спроведуваме во повеќе наврати на истите испитаници.

Податоците кои ќе ни ги доставите преку овој образец М-проспект ќе ги третира како доверливи и нема да ги споделува со трети страни. Овие податоци ќе се користат исклучиво за потреби на М-проспект а со цел избор на испитаници за панел истражувања.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Дали сте согласни дека М-проспект може да ве контактира во иднина за истражувања
Clear selection
Име и презиме: *
Ве молам напишете ги вашето име и презиме
Место на живеење *
Ве молам внесете го името на населеното место во кое најдолго сте живееле изминатите 12 месеци (име на град/село)
Улица и број *
Ве молам внесете ја вашата улица и број на куќа/стан
Име на населба
Доколку живеете во поголемо населено место, ве молам наведете го името на населбата во која живеете
Поштенски број
Ве молам напишете го поштенскиот број на вашата адреса
Општина
Ве молам напишете го името на општината во која живеете. Доколку живеете во Скопје, напишете го името на скопската општина
Телефонски број
Ве молам внесете го телефонскиот број на кој можеме да ве контактираме. Ве молам внесете го и повикувачкиот број (пр. 021234567, 046123456, 070123456)
Пол
Clear selection
Колку години имате? *
Ве молам напишете број
Кој е највисокиот степен на образование кој сте го стекнале? *
Доколку во моментов учите или студирате, ве молам одберете го највисокиот степен на завршено образование
Која е вашата етничка припадност? *
Доколку вашата етничка припадност не е една од наведените, кај полето Other внесете со букви
Брачна состојба
Ве молам одберете една опција
Clear selection
Во домаќинството каде престојувате, живеете со: *
Ве молам одберете за секој од понудените одговори одберете Да или Не
Да
Не
сам/а
со брачен другар или партнер
со родители (мои или на партнер/сопружник)
со цимер
друга форма на заедничко живеење
Колку деца имате?
Clear selection
Колку од тие деца се малолетни?
Ве молам внесете број. Доколку сите се полнолетни внесете 0 (нула)
Колку се вашите вкупни месечни примања во домаќинството?
Ве молам внесете сума од сите приходи во домаќинството
Clear selection
Колку луѓе во домаќинството придонесуваат за овие приходи?
Ве молам внесете број
Која од следниве изјави сметате дека најдобро ја опишува вашата состојба?
Ве молам одберете една опција
Clear selection
Што сте по занимање?
Ве молам внесете го вашето занимање без разлика дали во моментот работите или не
Мислејќи на минатата недела, дали имавте работа односно бевте вработени? *
Под „самовработен“ се мисли на работа за себе или за семејството.
Каде работевте?
Clear selection
На местото каде работите, имате:
Clear selection
Колку често гласате на избори?
Ве молам одберете една опција
Clear selection
Општо земено, дали сметате дека Република Македонија се движи во правилна или погрешна насока
Ве молам одберете еден одговор
Clear selection
Колку често користите мобилен телефон?
Clear selection
Колку често користите Интернет?
Clear selection
Која изјава сметате дека најдобро го опишува вашиот случај?
Ве молам одберете една опција
Clear selection
Мислејќи на еден просечен ден, кои од следниве производи е веројатно дека би ги конзумирале?
Ве молам за секој од производите одберете Да или Не
Да
Не
Кафе
Млеко
Пиво
Вино
Други алкохолни пијалоци
Газиран сок
Чоколадо
Цигари
Clear selection
Како би ја опишале вашата здравствена состојба?
Ве молам одберете помеѓу 1 и 5 каде 1=многу лоша состојба и 5=најдобра можна состојба.
Моето здравје е во сериозно лоша состојба
Моето здравје е во најдобра можна состојба
Clear selection
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of M-PROSPECT. Report Abuse