Vil du være med til at udvikle fødevarefællesskabernes nye medlemsplatform?
Projekt FoodNet er arbejdstitlen for et nyt open source software-projekt, der har til formål at bygge en teknologisk platform for fødevarefællesskaber og andre medlemsdrevne organisationer.

Projektet starter op med en workshop for alle interesserede udviklere lørdag d. 11. april kl. 14 – og vi håber, at du har lyst til at være med!

Vi er 16 fødevarefællesskaber fra hele landet, der har fået midler fra Fonden for Økologisk Landbrug, og har indgået et samarbejde med udviklingshuset Socialsquare, der har stor erfaring med open source-udvikling og samarbejde. Socialsquare vil lede udviklingen igennem en agil proces med en række SCRUM-sprints henover forår og sommer 2015.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Hvad skal platformen kunne?
Platformen skal være medlemmernes indgang til deres fødevarefællesskab. Her skal de kunne bestille og betale varer, booke vagter og koordinere indkøb fra lokale producenter. Dette vil mindske de administrative drifts- og arbejdsomkostninger i de enkelte fødevarefællesskaber betragteligt, og lette opstarten af flere økologiske fødevarefællesskaber rundt om i landet.

(du kan læse mere om fødevarefællesskaberne her: http://døff.dk/om-doff/
og om baggrunden for projektet her: http://døff.dk/2014/08/et-open-source-medlemssystem-for-alle-fodevarefaellesskaber/ )

Mange af disse funktioner er lige så relevante i andre medlemsdrevne organisationer, og vi håber på sigt, at platformen vil kunne tilpasses og videreudvikles til at understøtte andre lokale projekter, der bygger på deleøkonomi og koordinering af frivillige, så som byhaver, byttemarkeder, makerspaces, værktøjsbiblioteker m.m.

Dermed vil systemet ikke blot kunne bruges af danske fødevarefællesskaber, men potentielt også af andre grønne omstillingsprojekter i både Danmark og resten af verden!
Hvordan kommer udviklingen til at foregå?
Vores mål er at skabe rammerne for et sjovt, lærerigt og effektivt projekt. Og vi håber, at der vil være mange af jer, der kunne være interesserede i at deltage i projektet som frivillige udviklere.

For os er "udviklere" et meget bredt begreb - det betyder ikke nødvendigvis at man koder på produktet - det kan lige så vel være at man bidrager med konceptualisering og udformning af de user-stories der former produktet.

Vi er endnu kun i den indledende fase, og har endnu ikke valgt hvilken teknologi platformen skal bygges på. Det er en proces, vi ønsker, I bliver en del af. Men for at sikre projektets langsigtende bæredygtighed, og åbne op for internationalt samarbejde, vil al udvikling og dokumentation foregå på engelsk.
Vil du være med?
Opstartsworkshoppen finder sted lørdag d. 11. april kl. 14 i København. For at tilmelde dig workshoppen vil vi bede dig udfylde dette spørgeskema. Vi har lavet det for at sikre projektet de bedst mulige betingelser fra start.

Det tager ca. 5-10 minutter at udfylde. Vi ved godt, at der er en del spørgsmål. Men dine svar vil hjælpe os meget, så vi ved, hvordan I hver især har tid, lyst og mulighed for at bidrage til projektet. Og det vil spare os alle meget tid senerehen i forløbet.

Hvis du har nogen spørgsmål, så skriv endelig til os på foodnet@kbhff.dk.
Vi glæder os til at lære dig bedre at kende – og samarbejde på dette spændende projekt!

Andreas, Mads og Birgit
- på vegne af fødevarefællesskaberne

Martin, Kræn og Christian
- på vegne af Socialsquare
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Socialsquare. Report Abuse