Stel jouw vragen aan de experten van Dierenartsen Zonder Grenzen
Je kan nog zoveel artikels en dossiers lezen, maar als je écht ervaring kunt opdoen in een bepaald veld, heb je meer te vertellen. Daarom willen we jou de kans geven om in gesprek te gaan met de experten van Dierenartsen Zonder Grenzen, hier in België én in Afrika.

Geef hieronder aan in welke sessies je geïnteresseerd bent. Je mag gerust meerdere topics aanduiden. We komen daarna bij je terug om af te spreken wanneer we de sessie zullen doen. Zo hopen we in te spelen op jullie onregelmatige leven als student.
Over welke Global Goals zou jij graag met experten spreken?
Dit zijn de experten die je graag te woord willen staan:
Edward Loure, programmacoördinator van partnerorganisatie UCRT in Tanzania
Edward werkt met Dierenartsen Zonder Grenzen in Tanzania in het kader van het Maisha Bora Project, gefinancierd door het Belgisch Fonds voor Voedselzekerheid. Edward verdedigt de rechten van rondtrekkende veehouders in het land en zet zich actief in om hun toegang tot land en water te verzekeren. Edward is ook actief als vertegenwoordiger van UCRT binnen CELEP, de internationale coalitie waarvan Dierenartsen Zonder Grenzen focal point is.
Links:
- www.dierenartsenzondergrenzen.be/nl/nieuws/item/6008-edward-loure-wint-goldmanprijs-voor-zijn-strijd-voor-traditionele-masai-landrechten-in-tanzania
- www.ujamaa-crt.org
Taal: Engels.
Edward Loure's expertises:
Karolien Burvenich, junior assistent voor Dierenartsen Zonder Grenzen in Karamoja, Oeganda
Karolien werkt met de rondtrekkende veehouders in Karamoja, in Noord-Oeganda waar ze verantwoordelijk is voor het sensibiliseren van de lokale bevolking rond het gebruik van toiletten. Op een vaak ludieke manier probeert ze hier mensen rond bewust te maken. Ze zet zich ook in als medewerkster communicatie en pleitsbezorging voor de organisatie.
Link: www.vsf-belgium.org/en/news/item/5781-it-s-all-about-poo-poo
Taal: Nederlands
Karoliens expertises:
Fatoumata Samaké, directrice van partnerorganisatie ICD in Mali
Fatoumata (Fatou) werkt als directrice van ICD sinds lange tijd met Dierenartsen Zonder Grenzen samen. Als dierenarts heeft ze een grote kennis en expertise van dierlijke productie en dierengezondheid in het land. In haar werk zet Fatou zich ook actief in voor gendergelijkheid in Mali, met name rond het statuut en de situatie van vrouwen die actief zijn in de landbouw en veeteelt.
Link: www.icdmali.net
Taal: Frans
Fatou's expertises:
Déthié Faye, verantwoordelijke monitoring & evaluatie voor Dierenartsen Zonder Grenzen in Kigali, Rwanda
Déthié werkt sinds lange tijd voor Dierenartsen Zonder Grenzen en kent de activiteiten van de organisatie als geen ander. Als dokter in de diergeneeskunde heeft hij een grote kennis van alle aspecten van dierengezondheid en dierlijke productie. Momenteel is hij verantwoordelijk voor monitoring en evaluatie en de ontwikkeling van het gebruik van moderne technologieën in de projecten van de organisatie.
Taal: Frans/Engels
Déthié's expertises:
Peter van der Jagt, programmamanager in Tanzania voor Dierenartsen Zonder Grenzen
Peter heeft een grote expertise in het werken met veehoudersgemeenschappen en het oplossen van hun onderlinge conflicten. Gebaseerd in Arusha kent hij het terrein als geen ander en kan hij veel toelichting geven over conflicten rond natuurlijke hulpbronnen zoals water en graaslanden. Ook dierengezondheid en de problemen van rondtrekkende veehouders in Oost-Afrika zijn hem niet vreemd.
Taal: Nederlands
Peters expertises:
Jouw naam
Jouw e-mailadres *
Wil je verder nog iets kwijt of wil je iets vragen?
Ga je gang!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy