Topic 3: Strategies and Properties to Multiply by 1Digit Numbers Test
* Required
First Name
*
Your answer
Last Name
*
Your answer
1. The art teacher has 6 packages of poster board. There are 30 pieces of poster board in each package. How many pieces of poster board does the art teacher have?
*
a. 36
b. 150
c. 180
d. 306
2. There are 36 inches in one yard. Nadia has 8 yards of ribbon. Use rounding to estimate how many inches of ribbon Nadia has.
*
a. 400 inches
b. 320 inches
c. 260 inches
d. 240 inches
3. Which shows one way to use breaking apart (The Distributive Property) to find 6x471?
*
a. (1x47)(1x6)
b. (6x4)+(6x7)+(6x1)
c. (6x400)(6x70)(6x1)
d. (6x400)+(6x70)+(6x1)
4. Alex's home is 394 miles from Columbus, Ohio. If Alex makes 5 oneway trips from his home to Columbus, how many miles will he travel?
*
a. 3,945 miles
b. 2,030 miles
c. 2,000 miles
d. 1,970 miles
5. Which shows another way to find 10+10+10+10+10+10+10?
*
a. 7x1
b. 7x10
c. 7x100
d. 7x1,000
6. Mr. Grasso drove 54 miles an hour for 3 hours. How many miles did he drive in all?
*
a. 162 miles
b. 150 miles
c. 160 miles
d. 54 miles
7. Ms. Bennett is making brownies for a school bake sale. She wants 8 platters of brownies with 22 brownies on each platter. Which is a reasonable estimate for the number of brownies that Ms. Bennett makes?
*
a. 100, because 8x22 is about 5x20=100
b. 160, because 8x22 is about 8x20=160
c. 240, because 8x22 is about 8x30=240
d. 300, because 8x22 is about 10x30=300
8. Betty Jo practices the piano about 28 minutes each day. How could you use rounding to estimate the amount of time Betty Jo practices the piano in 7 days. Which number sentence below shows the estimate.
*
a. 28x7
b. 30x7
c. 20x7
d. 40x7
9. Write a number sentence that shows another way to find 100+100+100+100+100+100.
*
a. 100x5
b. 100x6
c. 100/6
d. 100/5
10. What is the product of 30x8?
*
a. 240
b. 2,400
c. 24,000
d. 24
11. What is the product of 400x80?
*
a. 32,000
b. 3,200
c. 3,000
d. 30,000
12. Shelly saves $8 each week. Use rounding to estimate the amount she will have saved after 32 weeks.
*
a. $240
b. $256
c. $24
d. $2,560
13. Maria knows there are 24 hours in one day and 7 days in one week. So, she figured out that there are 168 hours in one week. Is her answer reasonable?
*
a. yes
b. no
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Community Consolidated School District 62.
Report Abuse

Terms of Service
Forms